maanantai 12. huhtikuuta 2010

Italianamerican

Melkein kahden viikon hiljaiselon jälkeen sain vihdoin aikaiseksi postata jotain. Työt, koulu ja Stieg Larsson ovat vieneet kaiken ajan enkä oikeastaan muutenkaan ole vaan jaksanut. Otentaanpa ihan ekaksi siis katsaus viime viikon häppeninkeihin.

Tapahtui männäviikolla:

1. Lionel ”Messias” Messi teki ensin tiistaina neljällä häkillään Arsenalista mannapuuroa ja seuraavassa pelissä lauantaina Barca otti neljännen peräkkäisen päänaan El Clasicossa. NICE!

2. Perkeleen makkaranvääntäjät meni lakkoon, jonka takia Prismasta loppui liha

3. Marja Tiura –kohu ei kiinnostanut ketään

4. Katajanokalle ei tulekaan design-hotellia... Tsiisas mikä menetys, mikä vittu ees on design-hotelli?!?

5. HIFK ei voittanutkaan mestaruutta (paljasjalkaisena espoolaisena kannatan Bluesia joten vahingonilo on paras ilo :DD)

6. Janne Ojanen jäi monen vuoden luistelun sijasta tapahtuneen ”liukumisen” jälkeen vihdoinkin eläkkeelle

7. Tiger Woodsin pelasi helvetin hyvin vaikka kävikin puttailemassa naapurin griineillä ja jäi vielä kiinni

8. Ja viimeisenä kaikkein absurdein uutinen: Kettu söi korkeasaaren flamingot! Joo, on surullista mutta aion silti tippua tolle uutiselle vähintään pari viikkoa


Mutta sitten viikon reseptiin. Mä oon aina digannu ihan possuna italialaisesta keittiöstä mutta oikea jenkkiläinen keittiö on myös törkeen jees. Just ne cajun-mätöt, BBQ-kastikkeet, ribsit ja viskimarinoidut pihvit on sitä mitä texasilaiset ja muut hill billyt oikeasti vetää huiviin, ei pelkät burgerit ja pannupitsat.
Viikonloppuisin on aina kiva tehdä jotain vähän parempaa/ei niin tavanomaista ruokaa. Tällä kertaa perjantain kunniaksi päätin yhdistää omat tämänhetkiset feivorittini ja duunata pestomarinoituja kanafileitä, lohkoperunoita ja valkosipuli-parmesankastiketta. Tiedän, kuulostaa aika jäätävän hyvältä, ja niin oliki! Alkupaloina erittäin kliseinen kirsikkatomaatteja ja mozzarellajuustoa.

Kastike kannattaa tehdä ensimmäisenä, että sen maut ehtivät tasaantua.:

  • 1 prk (tais olla 150 g) ranskankermaa
  • 1 pienehkö valkosipulinkynsi
  • 1-2 tl sinappia (riippuen siitä onko mietoa vai vahvaa)
  • Vitusti parmesaania (kyllä sen maistaa)
  • Ripaus suolaa ja pippuria

Valkosipuli mahdollisimman pieneksi silpuksi (VEITSELLÄ, EI PURISTIMELLA) ja sen jälkeen kaikki ainekset vaan sekaisin. Tämän jälkeen voi käydä marinadin kimppuun.

Marinadi ei todellakaan ole yhtä kuin kastike, niin kuin suomalaiset vähittäiskauppiaat tuntuvat usein luulevan. Kaupan valmiiksi marinoiduissa lihoissa on aina tyyliin puolet marinadia ja puolet lihaa ja ainakaan mun mielestä niiden maku ei kyllä hivele yhtään mitään aisteja. Poikkeuksena Stockan Herkusta löytyvät soosit, jotka ovat yleensä tosi hyviä. Marinoimiseen riittää se että marinadin sivelee lihan pintaan ja jättää sen jälkeen esim. lautaselle maustumaan. Ainekset:

  • n. 2 tl pestoa
  • 2 rkl oliiviöljyä (tai rypsi-)
  • Ripaus suolaa ja mustapippuria
  • 2 isoa valkosipulinkynttä
  • Muutama tippa soijaa
  • n. 1 rkl balsamicoa


Lohkoperunat on ehkä mun lempparitapa tehdä pottuja, helppoa ja todella hyvää. Perunat leikataan sopivan kokoisiksi palasiksi ja sotketaan sen jälkeen yhteen öljyn ja mausteiden kanssa. Mausteet kannattaa valita täysin sen mukaan mistä itse tykkää, mutta jo ihan grillimaustekin sopii mainiosti. Itse laitoin mustapippuria, suolaa, paprikajauhetta ja cayennepippuria. Sekoitetaan mausteet ja öljy hyvin perunoiden sekaan (onnistuu hyvin esim. ison pakastepussin avulla). Paistetaan uunissa 220°C:ssa noin 30-45 minuuttia (riippuu koosta) kunnes perunat ovat kypsiä ja nätin värisiä.



Paistetaan kanafileet kuumalla pannulla ja asetellaan kaikki herkut lautaselle. Ruokajuomaksi tietenkin iso tuopillinen laatuolutta, kuten Pilsner Urquell tai Velkopopovický. Lopullinen annos näyttää tältä, olkaat hyvät.

Yritän tästä lähtien olla vähän ahkerampi postaaja, etten karkota kaikkia lukijoita heti alkuunsa. Kertokaa ihmeessä jos on jotain resepti- tai muita postausehdotuksia. Morientes!a

5 kommenttia:

  1. näyttää ehkä superhyvältä !
    oon aina miettiny, että onko sacher-kakun teko kotona mahdollista, jos sulta löytyy sellanen taito niin jaa se ihmeessä :p namnam !

    VastaaPoista
  2. Leipominen ei valitettavasti kuulu mun taitoihin mutta ihan googlaamalla löyty ainakin tollanen resepti, joka näyttää tosi hyvältä:

    http://www.hellapoliisi.fi/reseptit/reseptit/taytekakut/sacherkakku.php

    VastaaPoista
  3. "2. Perkeleen makkaranvääntäjät meni lakkoon, jonka takia Prismasta loppui liha"

    Ne "perkeleen" makkaranvääntäjät" lakkoili varsin hyvästä syystä - mahtaisi sinuakin kuumottaa muun muassa 6 päivän pakollinen työviikko?

    Sucka plz!

    VastaaPoista
  4. Kansa vaatii lisää postauksia!

    VastaaPoista
  5. tosi kivoja ohjeita mutta ei päivityksiä pitkään aikaan :(

    VastaaPoista